Kacsazúza pörkölt

Hozzávalók
6 személyre
tisztított felvágott kacsazúza 1 kg
kacsazsír 6 ek
vaj 5 dkg
aprított vöröshagyma 4 nagy fej
fokhagyma 8 gerezd
paprika aprítva 1 db
paradicsom aprítva 1 db
majoranna 1 ek
só, bors ízlés szerint
babérlevél 3 db
vegeta vagy hús alaplé ízlés szerint
jó minőségű vörösbor 3 dl
pirospaprika 1 ek
szarvas gombás olívaolaj 2 ek
Elkészítés
  • 1.

    A hagymát a kacsazsíron megpirítjuk majd beledobjuk az aprított paprikát utána jöhet a kacsazúza.

  • 2.

    Kicsit pirítjuk majd felöntjük hús alaplével hogy elfedje.

  • 3.

    Beletesszük a fűszereket, megkostóljuk majd ráöntünk 1 dl vörösbort.

  • 4.

    Kevergetve félóránként öntözzük a vörösborral míg el nem fogy utána még vízzel, amíg vaj puha nem lesz (sajnos ez kb. 3 óra de megéri).

  • 5.

    A végén tesszük bele a pirospaprikát és a vajat, egyet rottyan még és el is készült.

  • 6.

    Ha meg akarjuk bolondítani, adunk hozzá 2 ek. szarvasgombás olíva olajat.