Az Olitalia Extra Virgin olívaolaj a mindennapi főzés alapvető összetevője, akár egyszerű, akár bonyolultabb receptről van szó, mivel kihangsúlyozza az összetevők ízét. Minden konyha alap kelléke és minden asztal klasszikus kiegészítője. Íz világa: közepesen gyümölcsös, enyhén kesernyés, pikáns.
Felhasználási javaslat: Felbecsülhetetlen összetevője tud lenni egy salátának, akár egyszerűen csak meglocsolva azt vagy salátaöntetként. Alkalmas sütéshez, főzéshez és grillezéshez, valamint kellemes ízt ad mártásoknak, sülteknek és köreteknek. Továbbá, egy olasz tésztának is klasszikus kiegészítője. Teljes körű harmóniájával és gazdag íz világával a kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére.
A Fridór, egy speciális növényi olajok keverékéből, kifejezetten a tökéletes, magas hőfokú sütéshez készült. Biztosítja az arany színű és csodálatos aromájú sütést minden alkalommal, kevesebb habzással, égéssel és füsttel. Ez annak köszönhető, hogy a Fridór nagymértékben ellenáll a oxidatív reakcióknak és bomlásoknak, ezért a sütési folyamatok alatt számos előnyre tesz szert az egyéb olajokkal szemben (mint pálmaolaj, szójabab-olaj, napraforgóolaj). Ugyanis a Fridór oxidatív stabilitása lehetővé teszi a többszöri sütés használatot, csökkenti a füst termelést és a kellemetlen szagokat. Ezentúl, a degradáló kémiai reakciókkal szembeni nagy ellenállásnak köszönhetően, a Fridór megtartja textúráját, biztosítva az ételek ropogósságát.
A Fridór az olasz hivatásos szakácsok egyesületének választása és javasolt olaja.
Az Olitalia rizskorpa olaj az egyensúlyról szól. A kellemes illatának és mogyoróra emlékeztető ízének köszönhetően ez egy csodálatos öntet, mely jellegzetes, könnyed karakterével fokozza az ételek eszenciáját. Stabilitása és magas füst pontja miatt jól használható sütéshez.
Finom ízének és kellemes mogyorós aromájának köszönhetően, az Olitalia rizskorpa olaj alkalmas nyers élelmiszerek ízesítéséhez és a sütésükhöz is. Illatot és könnyedséget kölcsönöz bármely ételnek és nagyszerű kiegészítője egyszerű ételeknek is, mint párolt zöldség.
Az Olitalia olívaolaj a finomított olívaolaj és a szűz olívaolaj kellemes keveréke. Az olívaolaj kifejezetten alkalmas salátát önteteként és a majonéz alapanyagaként. Ezentúl, kiváló főzéshez, sütéshez és grillezéshez, illetve ideális választás azokhoz a receptekhez, ami egy könnyű, de mégis ízletes olívaolajat kíván.
Kapható kiszerelések: