Körtés marcipán sütemény

Hozzávalók
6 személyre
felezett körte befőtt 1 üveg
Anthon Berg marcipán 250 gr
egész tojás 5 db
vaniliás cukor 1 zacskó
vaj 2 dkg
prézli 2 ek
búzadara 2 ek
szeletelt mandula 15 dkg
mézeskalács fűszerkeverék 1 kk
vanilia fagylalt 6 gombóc
tejszínhab díszíteni
Hidegen forró olvasztott Anthon Berg csokoládéval is tálalhatjuk, persze ha van ideje kihűlni.
Elkészítés
  • 1.

    a tojásokat felverjük

  • 2.

    a marcipánt lereszeljük majd belekeverjük a tojásba és hozzáadjuk a vaníliás cukrot

  • 3.

    egy közepes tepsit kivajazunk és megszórjuk prézlivel majd szépen elrendezzük benne a felezett körtéket és meghintjük búzadarával és ízesítjük a fűszerkeverékkel

  • 4.

    ráöntjük a körtékre a már előkészített marcipános tojásokat

  • 5.

    majd a tetejét megszórjuk a szeletelt mandulával

  • 6.

    a sütőt előmelegítjük 180°C fokra

  • 7.

    a süteményt 30 perc alatt készre sütjük

  • 8.

    melegen tálaljuk vanília fagylalttal és tejszínhabbal