Mascarponés sütőtök sütemény

Hozzávalók
8 személyre
sütőtök tisztítva, magozva 1 kg
egész tojás 4 db
extra szűz olívaolaj 2,5 dl
sima liszt 22 dkg
barnacukor 15 dkg
kristálycukor 20 dkg
1 csipet
szódabikarbóna 1 kk
őrölt fahéj 1 kk
őrölt szegfűszeg 1/2 kk
őrölt szerecsendió 1/2 kk
Krémsajthoz
mascarpone krémsajt 10 dkg
vaj 7 dkg
porcukor 2 ek
vaniliáscukor 1 csomag
tejszín 2 ek
Díszítéshez
Anton Berg étcsokoládé 5 dkg
kandírozott narancshéj 5 dkg
Elkészítés
  • 1.

    A krémsajt hozzávalóit összekeverem és félreteszem

  • 2.

    a legyalult majd leturmixolt tököt összekeverem a tojásokkal és az olívaolajjal

  • 3.

    beleteszem az összes hozzávalót és jól kikeverem

  • 4.

    kivajazott, kilisztezett tepsibe borítom a masszát és 180 C fokra előmelegített sütőben 25 percig sütöm

  • 5.

    ha kihült rákenem az elkészített krémsajtot és megszórom keserű csokoládé reszelékkel esetleg kandírozott naracshéjjal díszítem

OLITALIA és ANTHON BERG termékek a hirek között
Nézze meg blog bejegyzéseinket