Körtés morzsatorta csokival és mentával

Hozzávalók
6 személyre
vaj 200 g
zabpehely 2 dl
liszt 2 dl
cukor 2 dl
körte 6-8 db
Anthon Berg Fairtrade menta és karamell 60% táblás csokoládé 200 g
TEJSODÓ
tojássárgája 3 db
kristálycukor 3 evőkanál
keményre felvert tejszín 3 dl
vanília 2 teáskanál
Elkészítés
  • 1.

    Keverjük össze a vajat, a zabpelyhet, a lisztet és a cukrot. Hámozzuk meg a körtét és vágjuk cikkekre, a csokoládét pedig vágjuk durvára.

  • 2.

    A fele tésztát tegyük öntőformába, helyezzük rá a körteszeleteket, majd a maradék tésztát tegyük a tetejére.

  • 3.

    225°C-os sütőben 25-30 percig süssük, amíg a torta kap egy kis színt. Az utolsó 10 percre szórjuk meg csokoládéval és úgy süssük tovább.

  • 4.

    A tejsodó - a tojássárgát és a cukrot verjük habosra. Adjuk hozzá a felvert tejszínt és a vaníliáscukrot, majd keverjük simára.