vaj | 200 g |
zabpehely | 2 dl |
liszt | 2 dl |
cukor | 2 dl |
körte | 6-8 db |
Anthon Berg Fairtrade menta és karamell 60% táblás csokoládé | 200 g |
TEJSODÓ | |
tojássárgája | 3 db |
kristálycukor | 3 evőkanál |
keményre felvert tejszín | 3 dl |
vanília | 2 teáskanál |
vaj | 200 g |
zabpehely | 2 dl |
liszt | 2 dl |
cukor | 2 dl |
körte | 6-8 db |
Anthon Berg Fairtrade menta és karamell 60% táblás csokoládé | 200 g |
TEJSODÓ | |
tojássárgája | 3 db |
kristálycukor | 3 evőkanál |
keményre felvert tejszín | 3 dl |
vanília | 2 teáskanál |
Keverjük össze a vajat, a zabpelyhet, a lisztet és a cukrot. Hámozzuk meg a körtét és vágjuk cikkekre, a csokoládét pedig vágjuk durvára.
A fele tésztát tegyük öntőformába, helyezzük rá a körteszeleteket, majd a maradék tésztát tegyük a tetejére.
225°C-os sütőben 25-30 percig süssük, amíg a torta kap egy kis színt. Az utolsó 10 percre szórjuk meg csokoládéval és úgy süssük tovább.
A tejsodó - a tojássárgát és a cukrot verjük habosra. Adjuk hozzá a felvert tejszínt és a vaníliáscukrot, majd keverjük simára.