Kézműves Hoffburger

Hozzávalók
10 személyre
hoffburger buci 10 db (lásd recept)
majonézes káposztasaláta 1 adag (lásd recept)
darált marhahús 1,2 kg
darált füstölt szalonna 15 dkg
bacon szalonna 10 szelet
cheddar sajt 10 szelet
só, bors ízlés szerint
salátalevél 10 db
paradicsom 3 db
vaj 3 dkg
Mártáshoz
bacon szalonna apróra vágva 10 dkg
méz 2 ek
házi majonéz 3 dl (lásd káposztasaláta recept)
szója szósz 3 ek
mustár 1 ek
Ecetes hagyma
lilahagyma karikázva 3 db
babérlevél 2 levél
egész bors 10 szem
almaecet 1 dl
ízlés szerint
méz 2 ek
víz 3 dl
Sült burgonya
főzni való burgonya (kifli burgonya) 1,5 kg
Fridór sütőolaj 1 l
1-6. pontig célszerű előző nap előkészülni, valamint elkészíteni a káposztasalátát illetve a bucikat (beszerezhetjük készen is, de úgy nem az igazi) Kicsit időigényes de az eredmény igazán fenomenális! Igazi dicsőség egy buliban.
Elkészítés
  • 1.

    A burgonyát héjában megfőzzük és lehűtjük

  • 2.

    elkészítjük a savanyított hagymát, a vizet felforraljuk az ízesítőkkel és a karikázott hagymákat leforrázzuk vele majd a hűtőben állni hagyjuk

  • 3.

    a darált húst és a darált szalonnát összegyúrjuk

  • 4.

    10 darab egyforma húspogácsát készítünk jól összetömörítve (közepét mindkét oldalt kicsit benyomva)

  • 5.

    elkészítjük a mártást. Az apróra vágott bacont kisütjük ropogósra majd hozzáadjuk a mézet, ezzel karamellizáljuk, beletesszük a szóját, összekeverjük és hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a házi majonézt jól elkeverjük

  • 6.

    a 10 bacon szeletet lassú tűzön ropogósra sütjük, majd tányérra helyezzük

  • 7.

    hasábra vágjuk főtt burgonyát héjával együtt, majd forró olajban ropogós aranybarnára sütjük

  • 8.

    a húspogácsákat gazdagon sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán

  • 9.

    forró serpenyőben oldalanként 1-1 perc alatt kérget sütünk rá, majd ráhelyezzük a sajtszeleteket és lefedjük a sajt olvadásáig

  • 10.

    összeállítjuk a burgereket. A bucikat félbe vágjuk és vajon mindkét belsejét megpirítjuk

  • 11.

    megkenjük mártással az alsó felét, ráhelyezzük a salátalevelet a karikázott paradicsomot majd a húspogácsát erre kerül a bacon chips és a savanyított hagymakarika. Zárásként még egy réteg mártás és a buci teteje

  • 12.

    átszúrva egy pálcikával rögzítjük mellé tálaljuk a frissen sóval hintett sült burgonyát és a majonézes káposztasalátát

OLITALIA termékek a hirek között
Nézze meg blog bejegyzéseinket