Citromos disznóbab leves

ha valami különlegességre vágyik

Hozzávalók
4 személyre
friss disznóbab 50 dkg
kis krumpli 4 db
vöröshagyma 2 db
répa 2 db
sütőtök 25 dkg
fokhagyma 2 gerezd
kurkuma 1 teáskanál
pucolt paradicsom 1 konzerv
zöldség alaplé 1 l
bió citrom 2 db
Olitalia extra szűz olívaolaj ízlés szerint
ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
  • 1.

    Mossa meg a disznóbabot és a többi zöldséget. Kockázza fel a sütőtököt és a krumplit, és darabolja fel a vöröshagymát és répát.

  • 2.

    tegyen 3 vagy 4 evőkanál extra szűz olívaolajat egy nagy lábosba, nyomja bele a fokhagymát, kis tűzön hagyja elszíneződni, majd adja hozzá a paradicsomot és a kurkumát.

  • 3.

    Tegye bele az összedarabolt burgonyát és sütőtök. Sózza, borsozza. Kevergesse és mikor mikor már minden sült egy picit, akkor öntse hozzá az alaplevet és a disznóbabot. Főzze közepes tűzön, amíg a zöldségek megfőnek.

  • 4.

    Ezalatt karikázza fel a megmosott citromokat és 10 perccel a tűz levétele előtt adja a leveshez a citromkarikákat.

OLITALIA termékek a hirek között
Nézze meg blog bejegyzéseinket