Tonhalas burgonyasaláta tojással

Hozzávalók
4 személyre
kifliburgonya. héjában megfőzve 35 dkg
főtt tojás 3 db
Olitalia olívaolaj 3 evőkanál
fehérborecet 1 1/2 evőkanál
só, bors ízlés szerint
szardella paszta 1 kiskanál
konzerv olajos tonhal 125 g
lilahagyma 1 fej
paradicsom 1 db
friss, aprított petrezselyem 2 evőkanál
Elkészítés
  • 1.

    A burgonyát sós vízben, héjában puhára főzzük kb. 30 perc alatt majd megpucoljuk és felkarikázzuk.

  • 2.

    A kihűlt főtt tojást megpucoljuk, majd felszeleteljük.

  • 3.

    Az Olitalia olívaolajat összekeverjük a borecettel és a szardella pasztával, majd sózzuk és borsozzuk.

  • 4.

    Egy tál alját bekenjük egy kevés keverékkel, ráhelyezzük a burgonya felét és megsózzuk.

  • 5.

    Rátesszük a fele tojást, a fele tonhalat és az apróra vágott lilahagyma felét, ráöntjük a keverék öntet felét, majd ebből készítünk még egy réteget.

  • 6.

    A saláta tetejét megszórjuk a meghámozott és kockára vágott paradicsommal és a petrezselyemmel, majd lefedve 1-2 órát a hűtőben pihentetjük.

OLITALIA termékek a hirek között
Nézze meg blog bejegyzéseinket