Halas, kapribogyós krokett

Hozzávalók
4 személyre
halfilé (tőkehal, ördöghal) 350 g
tej 300 ml
só, bors ízlés szerint
Olitalia olívaolaj 2 evőkanál
vaj 40 g
liszt 40 g
durvára vágott kapribogyó 4 evőkanál
pirospaprika 1 teáskanál
összezúzott fokhagyma 1 gerezd
citromlé 1 teáskanál
friss, aprított petrezselyem 3 evőkanál
felvert tojás 1 db
friss zsemlemorzsa 100 g
szezámmag 1 evőkanál
Olitalia Fridór sütőolaj serpenyő mérettől függ
citromgerezdek pár db a díszítéshez
petrezselyemág díszítéshez
majonéz tálaláshoz
5 óra pihentetést kalkuláljunk bele!
Elkészítés
  • 1.

    A halat serpenyőbe tesszük, tejet adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk, forraljuk, majd lefedve 8-10 perc alatt puhára főzzük.

  • 2.

    A megfőtt halat kiemeljük, apróra tépkedjük, a tejet bögrébe öntjük.

  • 3.

    Olívaolajjal és liszttel rántást készítünk, felöntjük a tejjel és kavargatva besűrítjük.

  • 4.

    Lehúzzuk a tűzről, belehelyezzük a haldarabokat és az egészet masszává keverjük.

  • 5.

    Hozzáadjuk a kapribogyót, a pirospaprikát, a citromlevet és a petrezselymet, majd sózzuk és borsozzuk.

  • 6.

    A masszát sütőtálba simítjuk és hagyjuk kihűlni, lefedve 2-3 órára hideg helyre tesszük.

  • 7.

    A hűtési idő után a tojást egy tálba tesszük, a zsemlemorzsát a szezámmaggal egy másikba összekeverjük.

  • 8.

    A halas masszát 12 adagra osztjuk és enyhén lisztezett kézzel 7 cm-es rudakat formázunk.

  • 9.

    A kroketteket először tojásban majd a morzsában megforgatjuk és egy órára hidegre tesszük.

  • 10.

    A Fridór sütőolajat 190°C-ra forrósítjuk és a kroketteket adagonként 3 perc alatt ropogósra és aranybarnára sütjük, majd papírtörlőn lecsepegtetjük.

  • 11.

    Citromgerezdekkel és petrezselyemágakkal díszítve tálaljuk, majonézt kínálunk mellé.

  • 12.

    Az 1-9-ig lévő pontokat előző nap is elkészíthetjük és hűtőszekrényben, folpackkal lefedve tárolhatjuk, így másnap csak ki kell sütnünk.

OLITALIA termékek a hirek között
Nézze meg blog bejegyzéseinket