Adventi pisztáciás pulykamell

Hozzávalók
6 személyre
pulykamell 1 nagyobb fél
Töltelékhez
vöröshagyma aprítva 1 fej
zsemlemorzsa 1 ek
darált dió, vágott pisztácia 2-2 ek
zsálya 1/2 ek
petrezselyem 1/2 ek
datolya aprítva 10 db
só, bors, darált boróka ízlés szerint
csirke máj 20 dkg
Olitalia olíva olaj 4 ek
egész tojás 2 db
Díszítéshez
mézeskalács keksz 3 db
pisztácia aprítva 20 szem
áfonya lekvár 3 ek
Célszerű 2 kisebb roládot készíteni (a nagyot félbe vágva) mert jobban lehet szeletelni és le is fagyasztható. A pulykamell formázásánál leesett részeket megtöltve kiránthatjuk. Köretként vajon párolt sárgarépát és pagoda karfiolt kínáljunk hozzá, de burgonyapürével is adhatjuk. Hidegen salátához nagyon finom. Igazi adventi különlegesség!
Elkészítés
  • 1.

    A pulykamellfilét kinyitjuk és kiklopfoljuk majd sózzuk, borsozzuk

  • 2.

    az aprított hagymát olíva olajon megpirítjuk

  • 3.

    hozzáadjuk az apróra vágott csirke májat és megpirítjuk

  • 4.

    beletesszük a tojás kivételével az összes töltelék alapanyagot és átsütjük

  • 5.

    a legvégén hozzáadjuk a két felvert tojást

  • 6.

    a tölteléket rákenjük a mellfilére és feltekerjük

  • 7.

    folpackba csomagoljuk mindkét végét sütőzsinórral elkötjük majd szeletenként is átkötözzük

  • 8.

    a tepsibe rácsot teszünk és erre helyezzük a roládot mellé forró vizet öntünk, de a roládunkat ne érje a víz majd a tepsit lefóliázzuk

  • 9.

    140°C fokon 2 órát sütjük

  • 10.

    Díszítésként a kész roládot megkenjük áfonya lekvárral és megszórjuk a pisztáciával és az apróra tördelt mézeskalács keksszel

OLITALIA termékek a hirek között
Nézze meg blog bejegyzéseinket