Kapros túrós zabpogácsa

Hozzávalók
8 személyre
ízlés szerint reszelt sajt 20 dkg
tehéntúró 25 dkg
egész tojás 2 db
1 kk
szódabikabóna 1 késhegynyi
extra szűz olívaolaj 1 ek
zabpehely felaprítva 3 ek
zabliszt 4 ek
őrölt bors ízlét szerint
aprított kapor 1 kicsi csokor
Elkészítés
  • 1.

    A túrót tálba helyezzük, kicsit megtörjük majd hozzáadjuk az összes alapanyagot

  • 2.

    összegyúrjuk a tálban

  • 3.

    fél órára betesszük a hűtőbe pihenni

  • 4.

    előmelegítjük a sütőt 180°C fokra

  • 5.

    tepsibe sütőpapírt helyezünk és 22 db kisebb halmot csinálunk a tésztából, kicsit megnyomkodjuk

  • 6.

    a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és tehetünk rá még pici sópehlyet

  • 7.

    25 percig sütjük és kész

  • 8.

    bármilyen zöldfűszerrel finom, ha leves mellé kínáljuk passzoljon a leves ízéhez

  • 9.

    melegen a legfínomabb!

OLITALIA termékek a hirek között
Nézze meg blog bejegyzéseinket