| grill paprika | 8 db | 
| extra szűz olíva olaj | 1 dl | 
| ízesített olíva olaj (pl. fokhagymás chilis) | 0,5 dl | 
| balzsamecet | 1 ek | 
| méz | 1 ek | 
| só, bors | ízlés szerint | 
| őrölt fahéj | 1 késhegynyi | 
| sópehely a tálaláskor | 1 kk | 
| grill paprika | 8 db | 
| extra szűz olíva olaj | 1 dl | 
| ízesített olíva olaj (pl. fokhagymás chilis) | 0,5 dl | 
| balzsamecet | 1 ek | 
| méz | 1 ek | 
| só, bors | ízlés szerint | 
| őrölt fahéj | 1 késhegynyi | 
| sópehely a tálaláskor | 1 kk | 
 
                                        
                A paprikákat megmossuk, szárazra töröljük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
200°C fokon 50 percig sütjük a végén rágrillezünk a paprika mindkét oldalára
miután kivettük a sütőből sütőzacskóba zárjuk, ruhával betakarjuk, így könnyebb lesz lehúzni a héját
vékony csíkokra szeleteljük tányérra tesszük és a sütéskor keletkezett levet is ráöntjük
fűszerekkel megízesítjük
Olíva olajjal meglocsoljuk
előételként bagettel tálaljuk de főételként húsok mellé nagyon finom