Sült paprika saláta

Hozzávalók
4 személyre
grill paprika 8 db
extra szűz olíva olaj 1 dl
ízesített olíva olaj (pl. fokhagymás chilis) 0,5 dl
balzsamecet 1 ek
méz 1 ek
só, bors ízlés szerint
őrölt fahéj 1 késhegynyi
sópehely a tálaláskor 1 kk
Lehetőleg vegyes színű paprikákból készítsük, akkor jobban mutat. Célszerű többet sütni, mert lefagyasztható!
Elkészítés
  • 1.

    A paprikákat megmossuk, szárazra töröljük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

  • 2.

    200°C fokon 50 percig sütjük a végén rágrillezünk a paprika mindkét oldalára

  • 3.

    miután kivettük a sütőből sütőzacskóba zárjuk, ruhával betakarjuk, így könnyebb lesz lehúzni a héját

  • 4.

    vékony csíkokra szeleteljük tányérra tesszük és a sütéskor keletkezett levet is ráöntjük

  • 5.

    fűszerekkel megízesítjük

  • 6.

    Olíva olajjal meglocsoljuk

  • 7.

    előételként bagettel tálaljuk de főételként húsok mellé nagyon finom

OLITALIA termékek a hirek között
Nézze meg blog bejegyzéseinket