grill paprika | 8 db |
extra szűz olíva olaj | 1 dl |
ízesített olíva olaj (pl. fokhagymás chilis) | 0,5 dl |
balzsamecet | 1 ek |
méz | 1 ek |
só, bors | ízlés szerint |
őrölt fahéj | 1 késhegynyi |
sópehely a tálaláskor | 1 kk |
grill paprika | 8 db |
extra szűz olíva olaj | 1 dl |
ízesített olíva olaj (pl. fokhagymás chilis) | 0,5 dl |
balzsamecet | 1 ek |
méz | 1 ek |
só, bors | ízlés szerint |
őrölt fahéj | 1 késhegynyi |
sópehely a tálaláskor | 1 kk |
A paprikákat megmossuk, szárazra töröljük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
200°C fokon 50 percig sütjük a végén rágrillezünk a paprika mindkét oldalára
miután kivettük a sütőből sütőzacskóba zárjuk, ruhával betakarjuk, így könnyebb lesz lehúzni a héját
vékony csíkokra szeleteljük tányérra tesszük és a sütéskor keletkezett levet is ráöntjük
fűszerekkel megízesítjük
Olíva olajjal meglocsoljuk
előételként bagettel tálaljuk de főételként húsok mellé nagyon finom