Harcsapaprikás túrós tagliatellével

Hozzávalók
4 személyre
harcsafilé (leginkább hasaalja) 1 kg
vöröshagyma 5 fej
grillezett piros- vagy kaliforniai paprika héjazva 5 db
halkocka 2 db
fokhagyma 4 gerezd
só, bors, paprika (por), erős paprika ízlés szerint
liszt 1 evőkanál
fehérbor 1 dl
vaj 5 dk
Olitalia olívaolaj 5 evőkanál
petrezselyem 2 csokor
tagliatelle 50 dkg
házi túró áttörve 25 dkg
füstölt húsos szalonna 15 dkg
tejföl 1 pohár
Elkészítés
  • 1.

    Az olívaolajon és a vajon lassú tűzön szép barnára megpirítjuk a hagymát.

  • 2.

    Felszeleteljük a halfilét és abból kb. 30 dkg-t apró kockákra vágunk, amiket hozzáadunk a hagymához valamint beledobjuk a halkockákat is.

  • 3.

    Beletesszük a grillezett, felkockázott paprikákat és tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát is.

  • 4.

    A megpirított masszát összeturmixoljuk.

  • 5.

    A halszeletek minden oldalát szép pirosra pirítjuk egy nagy serpenyőben, egy tálba szedjük, vajat szeletelünk rá és sózzuk, borsozzuk, majd lefedve állni hagyjuk.

  • 6.

    A serpenyőben maradt zsiradékon megfuttatjuk a lisztet, rászórjuk a pirospaprikát, gyorsan felöntjük kevés vízzel és a fehérborral, és folyamatos kavargatás mellett tűzön tartjuk, míg be nem sűrűsödik.

  • 7.

    Hozzáadjuk a turmixolt részt, összefőzzük kb. 5 percig, sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a tejfölt is, amit rottyanásig főzünk.

  • 8.

    Ezután belehelyezzük a megpirított halszeleteket, amit még 3 perc alatt összefőzünk, majd végül rászórjuk az apróra vágott friss petrezselymet.

  • 9.

    A tésztát sós, olívaolajas vízben al dente-re főzzük, a megsózott és áttört túróval összekeverjük, majd a kockára vágott és kisütött szalonnát a tetejére szórjuk.

  • 10.

    Tálalás: a túrós-szalonnás tagliatellét felhalmozzuk a tányérra, csurgatunk rá egy kis tejfölt és melléhelyezünk 1 szelet halat szaftjával, majd díszítésként vágott petrezselyemmel megszórjuk.

OLITALIA termékek a hirek között
Nézze meg blog bejegyzéseinket