Kapros sajtos rákleves

Hozzávalók
4 személyre
közepes sárgarépa 2 szál
Olitalia olívaolaj 4 evőkanál
vaj 1 evőkanál
liszt 1 evőkanál
só, bors, chili, kapor ízlés szerint
sáfrány egy késhegynyi
natúr sajtkrém 1 doboz
tejszín 2 dl
rákszósz 1 evőkanál
tengeri halkocka 1 db
főtt rákhús apróra vágva 100 g
főtt rákhús egészben 200 g
Elkészítés
  • 1.

    Olívaolajon és a vajon, többszöri kevergetés mellett, 6-8 perc alatt megpirítjuk az apró szálakra felvágott sárgarépát.

  • 2.

    Rászórjuk a lisztet, picit pirítjuk, majd felöntjük hideg vízzel, amit újra besűrítünk, és végül még öntünk rá egy kis vizet.

  • 3.

    Beletesszük a sajtkrémet, a fűszereket (ízlés szerint), a rákszószt, a halkockát, majd az apróra vágott rákhúst.

  • 4.

    Hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk és közvetlen tálalás előtt beletesszük a főtt egész rákhúsokat is.

  • 5.

    Tálaláskor apró kaporszálakkal díszítjük a levest.

OLITALIA termékek a hirek között
Nézze meg blog bejegyzéseinket