| sütőtök | 1 db | 
| fokhagyma | 2 gerezd | 
| szárított gyömbér | ízlés szerint | 
| Olitalia Extra Szűz Olívaolaj | 4 evőkanál | 
| fehér bors | egy csipet | 
| szegfűszeg | 5-7 db | 
| szerecsendió | ízlés szerint reszelve | 
| só | ízlés szerint | 
| bors | egy csipet | 
| tejszín | 150ml | 
| sütőtök | 1 db | 
| fokhagyma | 2 gerezd | 
| szárított gyömbér | ízlés szerint | 
| Olitalia Extra Szűz Olívaolaj | 4 evőkanál | 
| fehér bors | egy csipet | 
| szegfűszeg | 5-7 db | 
| szerecsendió | ízlés szerint reszelve | 
| só | ízlés szerint | 
| bors | egy csipet | 
| tejszín | 150ml | 
 
                                        
                Hámozzuk meg a sütőtököt, majd távolítsuk el a magokat és a kásás részeket egy evőkanál segítségével. Az összedarabolt tököt helyezzük egy serpenyőbe az Extra szűz olíva olajjal, az összezúzott fokhagymával és a gyömbérrel.
Fűszerezzük meg és közepes lángos süssük 20 percig, gyakori kevergetés mellett. Mikor már majdnem kész, adjuk hozzá a sót, a borsot és a tejszínt.
Főzzük további 5 percig, majd turmixoljuk össze és már tálalhatjuk is.