Gazpacho

Hozzávalók
4 személyre
érett, zamatos paradicsom 5 db
kígyóuborka 1 db
zöld kaliforniai paprika 2 db
fokhagyma 1 gerezd
héj nélküli kovászos kenyér 25 dkg
Olitalia extra szűz olívaolaj 0,5 dl
Due Vittorie balzsamecet 1 evőkanál
só, bors ízlés szerint
szárított paradicsom 5-6 db
jég 2 marék
bazsalikomlevél 2 ág
Elkészítés
  • 1.

    A blenderbe teszünk 2 marék jeget, a lehéjazott (forró vízfürdő után hideg vízbe téve könnyű lehéjazni) és feldarabolt paradicsomot, a meghámozott uborkát, a kimagozott paprikát és a fokhagymát.

  • 2.

    A vízben áztatott kenyérbelet kinyomkodjuk, a zöldségekkel teli blenderbe helyezzük és az olívaolajjal együtt összeturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk és szükség szerint még egy kis extra szűz olívaolajat adunk hozzá.

  • 3.

    Tálaláskor még a tetejére öntünk olívaolajat és megcsepegtetjük balzsamecettel.

  • 4.

    Bazsalikomlevéllel és apróra vágott szárított paradicsommal díszítjük.

OLITALIA és Chang termékek a hirek között
Nézze meg blog bejegyzéseinket