Rókagombás tagliatelle

Hozzávalók
4 személyre
rókagomba (ízlés szerint csiperke) 20 dkg
tagliatelle 50 dkg
vöröshagyma finomra vágva 1 fej
fokhagyma 4 gerezd
angolzeller finomra vágva 2 szár
fehérbor 1 dl
tejszín 1 dl
csirke alaplé 4 dl
vaj 5 dkg
petrezselyem 1 csokor
só, bors, chili ízlés szerint
Olitalia olívaolaj 3 evőkanál
tajás sárgája 2 db
parmezán 5 dkg
Olitalia extra szűz olívaolaj 1 evőkanál
Elkészítés
  • 1.

    A tésztát bő, sós vízben al dente állagúra főzzük.

  • 2.

    Olívaolajon először a hagymát, majd a zellert és a fokhagymát jól ledinszteljük, ezután rádobjuk a gombát és lepirítjuk.

  • 3.

    Ráöntjük a fehérbort, elforraljuk, majd felöntjük az alap lével is, és forrás után a tejszínnel együtt még kb. 5-6 percig főzzük. Végül sózzuk, borsozzuk, majd rádobjuk a vajat és a petrezselymet.

  • 4.

    A kifőtt tésztát nem öblítjük le, hanem rögtön belekeverjük az olívaolajjal elkevert tojássárgájába.

  • 5.

    Mindent egybekeverünk, amit tálalásnál megszórunk parmezánforgáccsal és meglocsolunk extra szűz olívaolajjal.

OLITALIA termékek a hirek között
Nézze meg blog bejegyzéseinket