Padlizsánkrém

Hozzávalók
4 személyre
padlizsán 3 db
méz 1 ek
aprított vöröshagyma 1 db
só, bors, cayannebors, chili ízlés szerint
mustár 1 kk
majonéz 1 ek
extra szűz olívaolaj 1 dl
fokhagyma 4 gerezd
balzsamecet 1 ek
Díszítéshez
dió, rózsabors
Tálaláshoz
bagette megpirítva 2 db
lilahagyma 1 fej
koktélparadicsom 8 db
Elkészítés
  • 1.

    A padlizsánokat 200°C fokon kb. 50 perc alatt puhára sütjük a végén rákapcsoljuk a grillfokozatot és minden oldalán kicsit megfeketítjük, ha lehetőség van faszénen meggrillezni úgy az igazi

  • 2.

    a héjától fakanál segítségével leválasztjuk és egy tálba tesszük a padlizsán belsejét, kicsit összetörjük, de nem pépesítjük!

  • 3.

    az aprított hagymát időközben olívaolajon aranybarnára pirítottuk

  • 4.

    a fűszereket és a lesütött hagymát hozzáadjuk a padlizsánpüréhez és elvegyítjük kóstoljuk esetleg még ízesítjük

  • 5.

    pirított bagetten tálaljuk lilahagyma karikákkal és felezett koktélparadicsommal

  • 6.

    esetleg kis tálkába halmozzuk és a tetejére felezett diót és rózsaborsot szórunk, mellé kínáljuk a pirítóst

OLITALIA termékek a hirek között
Nézze meg blog bejegyzéseinket